bpp-mapa-slika-3-min.jpg

Korak bliže pravdi: interaktivna Mapa besplatne pravne pomoći u Srbiji

 
U cilju poboljšanja pristupa besplatnoj pravnoj pomoći građanima širom Srbije, USAID-ov projekat Pravda za sve izradio je interaktivnu mapu za potencijalne korisnike besplatne pravne pomoći.

 

Interaktivna mapa, dostupna na veb stranici projekta, sadrži kontakt informacije za opštinske službe besplatne pravne pomoći i regionalne advokatske komore. Mapi se lako pristupa sa naslovne strane našeg vebsajta, odabirom sedišta potencijalnog korisnika besplatne pravne pomoći iz padajućeg menija. Kada izaberemo sedište, prikazuje se mapa sa detaljnim kontakt informacijama kako doći do opštinske službe besplatne pravne pomoći u vašem mestu ili kako kontaktirati jednu od regionalnih advokatskih komora koje imaju sedišta u 8 mesta u Srbiji (Beograd, Niš, , Kragujevac, Zaječar, Požarevac, Čačak, Šabac i Advokatska komora Vojvodine u Novom Sadu).

 

Mapa je jednostavna za korišćenje jer omogućava građanima brz pristup informacijama uz samo nekoliko klikova. Ključne interaktivne karakteristike uključuju prediktivni unos teksta i laku navigaciju kroz padajući meni, odnosno samu mapu sa kontakt podacima i uputstvima kako doći do pružalaca besplatne pravne pomoći. Mapa je takođe optimizovana za jednostavno pregledanje i pretraživanje na mobilnim uređajima.

 

Pristup informacijama o pružaocima besplatne pravne pomoći predstavljao je izazov zbog kontinuirane potrebe za ažuriranjem podataka. Kako bi se ovo prevazišlo, tim projekta je uspostavio proaktivnu komunikaciju sa opštinskim upravama kako bi prikupio tačne i ažurirane podatke. Mapa će se i u buduće redovno ažurirati kako bi osigurala tačnost i sveobuhvatnost prikazanih informacija.

 

Mapa takođe omogućava kako građanima tako i pružaocima besplatne pravne pomoći da se korišćenjem za to predviđenih polja prikazanih ispod mape obrate projektu sa povratnim informacijama i predlože poboljšanja, odnosno zatraže ažurnu i trenutnu izmenu podataka sadržanih u mapi.

 

Interaktivna mapa ima za cilj da umanji prepreke u pristupu besplatnoj pravnoj pomoći u Srbiji kroz upotrebu tehnologije i angažovanje zajednice, te da promoviše unapređen pristup pravdi za sve građane.

 

 

Prijavite se

Pretraga